Akpa Alüminyum olarak, EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Hayal Melodileri Resim Yarışması’nın resmi sponsorluğunu üstlendik.
Hayal Melodileri Resim Yarışması, Türkiye’deki üniversitelerin sanat eğitimi veren bölümlerde ve eğitim fakültelerinin resim bölümlerinde lisans veya lisansüstü eğitimini sürdüren öğrencilerin katılımına açık bir resim yarışması olarak düzenlendi. Yarışma konusunun Çaykovski’nin Yevgeni Onegin operasının kendisini ya da operada yer alan herhangi bir bölümü, şarkıyı veya melodiyi resimsel ifadeye dönüştürme konulu yarışmaya 19 farklı üniversiteden 42 öğrenci katıldı.
4 resim çalışması ödül almaya hak kazanırken 22 çalışma sergilenmeye değer görüldü.
Yarışma Seçici Kurulu; Baksı Müzesi ve Baksı Vakfı kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Doç. Dr. Oğuz Haşlakoğlu, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devabil Kara, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Gülveli Kaya ve EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Şahin’den oluştu.
11 Mayıs 2023 tarihinde Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Mekezinde gerçekleşen gecede yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
Birincilik Başarı Ödülü Marmara Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Emre Tura’nın olurken, İkincilik Başarı Ödülü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü Öğrencisi Ali Duman’a ve Üçüncülük Başarı Ödülü Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü Öğrencisi Sena Gündüz’e verildi.
Yarışmanın Jüri Özel Ödülü ise Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencisi Oğuzhan Ulutaş’a takdim edildi.
Güzel Sanatlar Öğrencilerine Destek
Akpa Alüminyum Kurumsal İletişim Yöneticisi Esra Kısaoğlu “Akpa Alüminyum olarak geleceğimize yön veren gençleri destekleme projemiz kapsamında Hayal Melodileri Resim Yarışması resmi sponsorluğunu üstlendik. Ülkemizde sanat ve kültür hayatına katkıda bulunmak hedeflerimiz arasında yer alıyor. Sanatın gelişmesini desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Yarının toplumuna şekil verecek geleceğin sanatçılarını ve geleceğin öğretmenlerine katkı sağlayan EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı’na bu değerli proje için teşekkür ediyoruz.” dedi.
Yarışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Burcu Altay Doğan “Gençleri her konuda desteklemek yüreklendirmek yarınlar için çok değerli. Vakfımız yetenekli gençleri sanatsal üretimlerinde desteklemeye çalışıyor. Yarışmaya gösterdikleri ilgi ve eserlerin güzelliği ümitlerimizi perçinliyor. Ayrıca, kurum ve kuruluşların vakfımıza ve sanata olan desteği de bizi cesaretlendiriyor. Yeditepe Üniversitesi paydaş olarak yanımızdaydı. Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat mekân desteği verdi. Yarışmamızın resmi sponsoru AKPA Aluminyum sanat öğrencilerine moral ve ekonomik destek sağladı.” dedi
Yarışmanın organizasyonunda ve yaygınlaştırılmasında paydaş olarak katkıda bulunan Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Gülveli Kaya ise “Bu yarışmanın güzel sanatlar fakültelerinde okuyan sanat öğrencilerine açık bir yarışma olması nedeni ile, sanat öğrencilerinin eğitim süreçlerinde olumlu bir katkısının olacağını düşünmekteyim. Özellikle 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketi sonrasında, tüm güzel sanatlar fakülteleri öğrencileri için, bu felaketin olumsuzluğundan uzaklaşmak, hayata sarılmak, üreterek iyileşmek için bir fırsat sunduğuna inanmaktayım” dedi.
Yarışmada birinci olan Marmara Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Emre Tura’da emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Tura, “Opera sanatı, güzel sanatların tüm alanlarını barındırdığı için üretim yapan sanatçılar açısından zengin bir esin kaynağı. Böyle bir yarışmanın gerçekleşmesi sanatlar arası köprü oluşturması açısından çok geliştirici. Yevgeni Onegin operası bana göre melankoli ve içsel bir dram barındırıyor. Çalışmamda da bu hisleri aktarmayı hedefledim. Yaşamda iyi ve kötü getirileri olan, varoluşumuzu anlamlandırdığımız bir sahne gibidir” dedi.